Lær at trylle – de 7 værste myter om trylleri

Er det svært at trylle? Hvordan bliver man tryllekunstner? Hvor køber man trylleting? Få svar på alt om trylleri

Trylleworkshop

Et korttrick forklares til tryllekunstnere til et Pegani seminarPeter Jakobsen

del artikel

Som tryllekunstner får mange gerne de samme spørgsmål igen og igen. Kan du ikke selv trylle den frem? Og så videre.

Men jeg får da også mere interessante omkring spørgsmål om trylleri. Her får de svar på de 7 spørgsmål, som vi oftest får. 

1. Hvordan bliver man tryllekunstner? 

Mange tror at man skal gå i trylleskole eller i mesterlære for at blive tryllekunstner.Nej, du skal selv lær at trylle. Vil du være tryllekunstner, så må du selv skabe din egen uddannelse.

Det man typisk gør er  at  opsøge viden om trylleri via bøger, speciel-videoer, trylleforhandlere, Internettet, går i trylleklubber, tager på trylleseminarer. Efterhånden får man nogle tryllevenner og så hjælper man hinanden.

2. Hvornår må man kan kalde sig tryllekunstner?

Jeg har hørt, at nogle tror, at man skal være medlem af en trylleklub før man må kalde sig tryllekunstner. Det passer ikke. Alle og enhver kan kalde sig tryllekunstner.  Alle kan lær at trylle.

Du skal ikke være med i nogen klub eller organisation. Du kan kalde dig tryllekunstner, hvis du lige har lært et par tryllenumre. Navnet er ikke beskyttet. Det betyder faktisk, at alle kan kalde sig tryllekunstner. Det helt okay, men det er nok rart at vide den dag man skal booke en.

3. Er det svært at trylle?

Ofte tror folk at det er svært , når du skal lær at trylle. Men faktisk er nogle tricks meget lette at lære, hvor andre tager mange års træning at mestre. Det svære ved trylleri er, at når man har lært trylletricket, så skal man også gøre det interessant og underholdende for et publikum

4. Skal gå i trylleskole for at blive tryllekunstner?

Nej, du skal selv lærer at trylle. Vil du være tryllekunstner, så må du selv skabe din egen uddannelse.  Det man typisk gør er  at  opsøge viden om trylleri via bøger, speciel-videoer, trylleforhandlere, Internettet, går i trylleklubber, tager på trylleseminarer.

Den bedste måde at blive god på, er at have en eller flere tryllevenner, og hjælpe hinanden.

5. Må alle købe tryllekunster og tryllerekvisitter?

Mange tror fejlagtigt, at man skal være tryllekunstner for at få lov at købe tryllerekvisitter. En anden sjov ting er, at mange tror , at man skal være tryllekunstner for at få lov at købe tryllesager, men sådan er det ikke.

Enhver kan købe hvad som helst ud fra devisen: Har du penge kan du få - har du ingen må du læse det i en bog. Bøgerne sælger de også. Huske at tjekke Nordeuropas bedste trylleforretning ud.

6. Skal man være en god tryllekunstner før, at man kan komme i trylleklub?

Det findes også den ide,  at du kun kan blive medlem af en trylleklub, hvis du er en god tryllekunstner. Det passer ikke. Alle med interesse for trylleri kan blive medlem af en trylleklub.

Der er ingen optagelseskrav. Bare at du viser interesse og kontakter din nærmeste , så kan du komme på besøg i en trylleklub. Hvis du kan lide det, så kan du blive medlem. Læs mere her. Klik

7. Er det korrekt at tryllekunstnere skal holde på deres hemmeligheder

Det er rigtigt at man ikke skal afsløre sine hemmeligheder, når man tryller.  Men det er ikke det samme, som at du kan lære dem, hvis du er interesseret.

Trylleskolen kan du f.eks. lære de rigtige hemmeligheder. Her forklarer nogle af Danmarks dygtigste tryllekunstnere de teknikker og tricks, som vi selv benytter. Vi ved nemlig, at den eneste måde at du kan blive rigtig dygtig på, er ved at dele viden.

Vil du vide mere?

Peter Jakobsen

Om Peter Jakobsen

Jeg er professionel tryllekunstner på 27. år. Jeg optræder til alle slags fester og har +5000 trylleshows erfaring. På min Trylleskole underviser jeg sammen med mine tryllevenner. Vi gør det, fordi vi elsker tryl.